Etapa a doua

Mai puțin de 2 zile au rămas până la startul celei de-a doua etape a Campionatului Național de Spinning din barcă organizat de către Liga Română de Spinning. De data aceasta, gazda celor 81 de echipe participante este Delta Dunării.

Pe lângă un format nou în care se poate puncta cu 4 specii de pești( știucă, șalău, avat, biban) această întrecere mai aduce în prim-plan o noutate, și anume pista de concurs. Mai exact, o zonă care cuprinde o mare parte a brațului Sf. Gheorghe alături de alte câteva zeci de lacuri și canale.

Popularitatea fenomenului este din ce în ce mai mare, fapt dovedit și prin participarea la această etapa a bine-cunoscuților Mihai Bobonete și Sorin Bontea care iată că în zilele de antrenament au punctat.

Altfel, fiecare echipă încă își adună datele necesare stabilirii strategiei de concurs. În timp ce unii ascut triplele lingurilor și voblerelor, alții caută ” cotețe” de biban sau fac ordine în cutiile de „gume”. Ca de fiecare dată însă, zilele de concurs, respectiv sâmbătă 19 iunie și duminică 20 iunie vor fi cele mai agitate și pline de adrenalină.

Până atunci însă, am avut ocazia ( mulțumesc Cristi) să vad la lucru sistemul Panoptix Livescope de la Garmin. Este greu de descris în cuvinte senzația pe care o ai , de aceea o să las aceste imagini aici:

Să nu neglijăm rolul bibanilor în această ecuație. În contextul destul de dificil de prinde 20 de pești din celelalte specii punctabile, bibanul poate fi „capacul” salvator. Mereu în plan secundar, bibanul a reprezentat de multe ori specia cea mai prezentă.

Cel puțin până în acest moment știuca pare a fi specia de pariat. Totuși mai este timp să se schimbe multe, având în vedere și schimbările dese și bruște de fronturi atmosferice( ploi, vânt, etc.). Pentru a sta la curent cu evoluția etapei, puteți urmări pagina de Facebook a Ligii Române de Spinning, unde se vor transmite live momente din concurs.

Pescuiți responsabil oriunde ați face-o, chiar și în concurs!