Avancronica de concurs

Putine zile au ramas pana la debutul celei de-a doua etape a Campionatului National al Ligii Romane de Spinning-Divizia Barca-lacul Izvorul Muntelui-Bicaz. Speciile punctabile in acest concurs sunt cleanul (+20 cm) si bibanul(+15 cm). Detalii complete despre concurs gasiti aici.

Desi distanta de la Constanta pana in comuna Ceahlau este una considerabila iar cleanul este pentru pescarii clubului nostru o specie cu multe secrete, pot spune ca acest concurs este printre preferatele mele.

Iata de ce:

-cleanul si bibanul sunt doua specii bine reprezentate in acest lac…inca

-caldura insuportabila din luna iulie de pe alte piste de concurs nu se regaseste aici

-peisajul este de vis

-experienta pescuitului la clean este una foarte interesanta; difera mult de speciile cu care suntem noi obisnuiti; un motiv de bucurie in plus in momentul in care reusim sa pacalim cativa ( 10 n-am reusit niciodata in cei 3 ani de cand particip la acest concurs :)) )

-pescuitul light-ultra light ofera intodeauna senzatii tari, mai ales cand ai ca parteneri pesti vigurosi de 30 cm

-nu in ultimul rand, bagajeria mai putin grea si voluminoasa specifica abordarii

Motive ar mai fi, iar personal de fiecare data cand pregatesc acest concurs mai adaug ceva in arsenal, chiar daca pescuiesc asa o data pe an….deh’ dupa cum am mai zis „shoppingul”, pregatirile si drumul fac parte din ecuatie.

Asadar, anul acesta am mai adaugat niste voblere, gume si fire in trusa. Ba chiar si o lanseta..poate prind si eu unul din faimosii bibani de Bicaz 🙂

Din pacate, experientele pre-concurs si antrenamentele care fara indoiala ajuta mult in stabilirea unei strategii, nu au fost realizabile anul acesta din motive nu prea greu de inteles. Nu voi insista pe ele, insa personal, opinez ca regula interzicerii antrenamentului in saptamana concursului ar trebui eliminata ( asa cum s-a facut cu concursurile din Delta Dunarii). Am si argumente in acest sens. Stiu ca exista si contra-argumente….dar cred ca am dreptate 🙂

Altfel spus sa trecem la ce ne place…la „scule” .

Anul acesta voi avea in barca 3 combo-uri, doua de spinning si un BFS…asa de amorul artei.

Voblerele care „au dat” pesti anii trecuti.

Cutiile Meiho n-ar trebui sa lipseasca din arsenalul pescarului de spinning

Monofilamentul Stroft a fost inlocuit cu RTB ADV Light Game, nu doar pentru aceste caracteristici date de producator:

-este un fir hibrid, care combina polimeri de nylon cu flurocarbon, obtinandu-se astfel un echilibru intre rezistenta, elongatie si memorie scazuta.

-densitatea moleculara il face sa se scufunde mai repede ca un fir din nylon clasic, ajutand la pastrarea contactului cu naluca pe cap de lanseu sau recuperare mai mult timp.

-are o suprafata neteda, lucioasa, care produce lanseuri lungi si precise;

ci si datorita faptului, ca desi este fabricat mult spre est( ca mai toate de altfel) este o initiativa 100% romanesca. Big like!

Trecand peste elementele de mai sus, care fara indoiala au importanta lor, daca ar fi sa caracterizez aceasta deplasare in rime, as face-o asa:

„Indiferent de rezultat/ Bicazul nu trebuie ratat”

Daca puteti, haideti la concurs, daca nu- incercati sa pescuiti responsabil oriunde ati face-o!