Cand bibanul bate stiuca

Pasiunea noastra este atat de mare incat ne-am adunat cati am putut, mai exact 4 echipe din clubul APS Tomis Constanta, si am luat calea Deltei pentru a participa la prima etapa a Campionatului National de Spinning din barca al Ligii Romane de Spinning. Pana acum toate bune, in ciuda a tot ceea ce se anunta si anume lipsa( sau inactivitatea stiucii) din pista de concurs.

APS-Tomis Constanta

Partea buna a lucrurilor este ca fenomenul s-a dezvoltat din cel putin doua puncte de vedere:

-impactul asupra pescarilor ( am vazut multe echipe noi)

-nivelul de pregatire si echipare al participantilor

Mai exact participantii la concurs sunt in marea lor majoritate pescari de spinning foarte buni, iar clasamentul final certifica acest lucru( cel mai bun exemplu fiind locul 3 ocupat de o echipa aflata la prima participare). Deci se poate!

Andrei si Razvan-o echipa sudata, deja in al doilea sezon. O certitudine!

Asadar, dupa informatiile si antrenamentele pre-concurs toate echipele si-au dat seama ca strategia aducatoare de sanse reale este(culmea)…..bibanul.

Ingramadeala mare de pe cateva „cotete” productive, caldura excesiva, lipsa aproape totala a stiucii, au fost punctele definitorii ale unui concurs greu, unde selectia bibanilor de 23 cm+, pescuitul viteza si ocuparea locurilor productive au facut diferentele.

Sa nu uitam cele 9 stiuci punctabile prinse pe parcursul a celor 2 manse de concurs. Nu, nu este o greseala. S-au prins exact 9 stiuci punctabile. Comparativ cu toamna 2018 cand s-au prins cateva mii. Imi este greu sa trag o concluzie pertinenta si va invit s-o faceti dumneavoastra avand in vedere :

-cotele mici si nivelul scazut al apei din iarna si primavara acestui an

-braconajul excesiv

-retinerea inconstienta a exemplarelor sub dimensiune

-habitatul de o calitate slaba(plante in putrefactie, temperatura mare a apei) din zona de concurs

Trist…

Echipele clubului nostru s-au comportat onorabil, clasandu-se toate in prima jumatate a clasamentului ocupand locurile 7,11,15,24.

Rica si Dragos la prima participare -un onorabil loc 15 dupa prima mansa terminata pe locul 5!!
Adi si Razvan, echipa cu cea mai mare experienta competitionala din club.

Sansa, noroc, inspiratie, strategie, tupeu, tehnica si echipament….sunt convins ca fiecare dintre acestea au contat in stabilirea ierarhiei finale.

Echipa „Melcii”-incet dar sigur!

Multumim partenerilor nostrii

Big Fish, Epix Marine, RTB, Hylo Eye Drops, Berti Hand Made Lures, Relax Spinning Expert, ASava Custom

Pescuitul de competitie atrage in continuare, chiar daca este greu- complexitatea unui concurs este o experienta unica. Puteti participa si voi si nu uitati: Pescuiti responsabil oriunde ati face-o!

Urmeaza etapa de la Bicaz, un lac care nu trebuie ratat!

3L-LuckyLittleLion
Despre asta este vorba!