In numele Deltei


Relaxarea fie ea cea naturala sau cea a carei definitie este data de contextul actual, a fost prezenta in prima iesire post-prohibitie a membrilor APS Tomis in Delta Dunarii.

Impartiti in cateva barci si locatii am incercat sa recuperam perioada de „nepescuiala” in cele 4 zile petrecute in localitatea Crisan. Apropo- cea mai tare expresie a mini vacantei a avut-o colegul Alex: ” Sulina ar trebui asfaltata”-referitor la traficul super intens de pe brat in acea perioada.

Apa era la locul ei, cu o cota normala, in usoara crestere, si ca de obicei am cautat salaul, exceptie facand colegul nostru Andrei Raduly, abordarea sa fiind de tip ” all around”- stiuca, biban, avat, salau. Si bine a facut!

La plecarea spre casa Andrei isi stabileste noul record-82 cm de salau superb!!Felicitari!

Cea mai activa specie, in perioada respectiva, mi s-a parut a fi avatul. De ce? Pentru ca am prins cateva exemplare, fara sa pescuiesc dedicat. Efectiv, in momentul recuperarii nalucii soft am avut atacuri zdravene si pesti frumosi. Indiferent de forma si culoarea „gumei”.

Dai dupa salau si prinzi avati.
Multi-species happy angler.

Inca o dovada ca atunci cand pestele este super activ-perioada de hranire intensa -naluca nu prea mai conteaza(asa mult)…ci doar localizarea.

Stiuci…mai sunt?
Da…mai sunt!

Am punctat cu 4-5 pesti pe zi, insa ca si la ultima iesire din martie, aspectul care m-a bucurat cel mai mult este faptul ca odata cu „invatarea” utilizarii sonarului, abordarea si descoperirea locurilor noi a devenit mult mai facila.

Bibanul-eterna varianta de avarie!

Desi am avut in barca ca de obicei 4 lansete, am pescuit exclusiv cu RTB Fortezza de cast. Nu mai insist asupra ei; aveti un review complet aici .

RTB Fortezza si RTB Torque 0,18 mm dupa cateva utilizari sanatoase pe Dunare!

Cred ca nu sunt singurul pescar de spinning, care isi „rumega” partidele „la rece” dupa incheierea acestora; sunt convins ca multi dintre voi faceti la fel. Din punctul de vedere al echipamentelor si accesoriilor, am avut doua surprize frumoase:

  1. Firul RTB Torque 0.18 mm. Placut la pipait pe mal( desi dupa cum am mai afirmat prefer firele textile mai rigide), nu-mi puteam face o parere obiectiva despre el. Ei bine acum pot, avand deja la activ cateva iesiri bune pe Dunare. Inafara faptului ca, la fel ca multe alte fire, isi pierde din intensitatea culorii, s-a comportat excelent in toate situatiile. Am citit fel de fel de opinii, si stiti cum e, fiecare cu parerea lui, insa a mea este urmatoarea: la pretul de 85 lei aici, este fara discutie de luat in seama cand trebuie sa alegem din categoria firelor de pana in 100 lei. Este rezistent( cel putin in dimensiunea pe care am folosit-o) si parca devine mai placut pe masura ce e mai folosit.
  2. Hylo Comod-picaturi lubrifiante pentru ochi. Foarte des uitam de masurile de protectie corporala. Nu de putin de ori mi-am incheiat partidele ars de soare si cu ochii foarte obositi, desi port ochelari de soare mai tot timpul. Hylo Comod este o solutie sterila fara conservanti care ajuta la lubrifierea imbunatatita a suprafetei oculare, inlaturand senzatiile de macarime, corp starin, oboseala si arsura. Foarte interesant este sistemul gandit de producatori, practic dupa desigilare continutul flaconului ramanand steril, datorita celor doua supape interne si bilei de argint din interior. In concluzie foarte util si folositor!!! Il gasiti in majoritatea farmaciilor.
Hylo Comod-un „must have” dupa o zi pe apa si in soare. Ochii au nevoie de protectie!!

Din punctul de vedere al pescuitului am observat perioade scurte de activitate, conditionate de anumite pozitionari si prezentari cat mai fine si naturale ale nalucii. Culorile predominante au fost, nu cum imi plac mie (cele naturale), ci deschise. Pestii au fost prinsi preponderent pe praguri de pamant tare cu mici denivelari pe o apa de 3,5-4 m.

Doar tricoul e mai vechi; locul si pestele sunt noi!
De la gratar..la avat…debut cu dreptul si specializare completa!
Fratii peste 🙂
Refuse to Blank= Refuz sa dau gherla:)
A dat!

Iesire a fost binevenita, dupa aproape 3 luni de „stat pe bara”. Delta, desi mai populata ca oricand, isi pastreaza farmecul aparte.

Rusalie de Rusalii
Luna plina in Delta

Urmeaza prima etapa a CN de Spinning din Barca al Ligii Romane de Spinning, de unde vom incerca sa facem un jurnal zilnic, alaturi de colegii mei din APS Tomis Constanta.

Desi in ultima saptamana conditiile meteo au fost foarte schimbatoare sfatul nostru este sa iesiti la pescuit! Si inca ceva: pescuiti responsabil oriunde ati face-o!