Matematică pescărească

Întrebare la Radio Erevan: 33 : 2 =7?

Răspuns: da, dar doar într-un concurs de pescuit de 2 manșe și doar atunci când un biban de 33 cm te ajută să ieși pe locul 7!

Delta mai are astfel de exemplare: 33 cm de biban sănătos care a stat cuminte la fotografiere și măsurătoare, apoi s-a întors în apă.

„Merită?” m-a întrebat un amic după ce am terminat de povestit aventura etapei a doua a Campionatului Național al LRS desfășurată în Delta Dunării de-a lungul weekendului trecut. I-am răspuns exact așa: dacă ai pasiunea în tine-DA!

O săptămână dominată de vânt și ploi în care s-au antrenat foarte multe dintre echipele prezente. Delta, mai plină de țânțari ca niciodată, a întâmpinat pescarii cu cote foarte ridicate. Lucru bun pe de-o parte, având în vedere că erau abordabile foarte multe lacuri, iar pe de altă parte nu atât de bun, pescuitul pe brațele principale fiind unul foarte dificil.

Emoțiile dinaintea startului.

Condițiile meteo au fost în totală neconcordanța cu anotimpul, iar acest lucru nu a rămas fără urmări: lacul Lumina a fost scos din zona de concurs exact vineri seara după antrenamentul oficial din cauza plaurilor care blocau intrările. Măsura a fost binevenită, siguranța participanților fiind primordială, chiar cu riscul de a fi stricat strategiile multor echipe care mizau pe știuca din acest lac.

Deși inițial clubul nostru era prezent la start cu 4 echipe, am rămas doar trei( ca în 10 Negrii Mititei), Dragoș si Rică fiind trădați(pentru a câta oara?) de motorul ambarcațiunii lor, chiar vineri în antrenamentul oficial.

Durerea neparticipării a fost cu atât mai mare, antrenamentul lor fiind unul bun. Să sperăm că la etapa de la Bicaz, de peste o lună, astrele se vor alinia și pentru ei.

3 echipe jumătate mai exact spus, Vasile Jarda „recidivând ” după victoria din prima etapă, reușind o performanță remarcabilă-clasarea pe primul loc la două etape consecutive de Campionat Național pescuind la specii diferite. Felicitări Vasile!!

Podiumul.

Locul 1-Vasila Jardă/Pavel Calance

Locul 2-Rareș Boeriu/Mircea Horobeț

Locul 3-Eugen German/Petre German

CMMC-Viorel Ion/Mircea Ciobanu-știuca 70 cm

Cea mai mare captură a concursului.
Pescuind foarte tehnic, Vasile a punctat in cele două manșe cu 26 de avați.

Din păcate Adi și Răzvan, care au prins foarte bine în antrenament, își stabiliseră strategia pe lacul Lumina și s-au văzut nevoiți să se readapteze în timpul concursului, lucru deloc ușor.

Echipa „Melcii” a pescuit avat în lac, completând cu bibani, tactică care până la final a însemnat un foarte muncit loc 7!

Avat de lac.
Avat în culori de apa limpede.

Costin cu Vali, aflați la prima participare la un astfel de eveniment au reușit să facă baremul maxim punctabil de 20 de pești în ambele zile, punctând chiar și cu 3 știuci!

Start la prima participare.

Privind în ansamblu, acest format de concurs cu 4 specii punctabile este foarte interesant, deoarece lasă loc pescarilor pentru a aborda mai multe strategii, existând posibilitatea adaptării, chiar și în timpul manșelor, în cazul nefericit în care tactica stabilită nu dă roade.

Cert este, că în pofida celor veșnic nemulțumiți, cârcotași și degeaba orgolioși, fiecare concurs iți oferă posibilitatea de a învăța ceva nou, de a trai noi experiențe pe apa, de a deveni un pescar mai bun.

Chiar atacați de neajunsurile și problemele specifice organizării unui astfel de eveniment, clubul organizator Delta Spinning Club, a depus toate eforturile pentru a o scoate la capăt, în condiții nu tocmai prielnice.

Urmează concursul de pe lacul Izvorul Muntelui-Bicaz, una dintre cele mai frumoase și de neratat experiențe.

Până atunci însă, pescuiți responsabil oriunde ați face-o!