Pasiune de sportiv

-Interviu Andrei Filimon-

APS Tomis: Salut Andrei si bine ai venit in grupul APS TOMIS. Pentru cei care nu te cunosc, vom aminti cateva repere din palmaresul tau  ca si sportiv de performanta, in tenis de masa:

-Campion European de Juniori

– de doua ori Campion European de Seniori in proba dublu mixt

-de 3 ori Medaliat la Campionatul European pe Echipe

-medaliat cu aur si argint  la Jocurile Francofoniei in probele de simplu echipe si dublu mixt

-victorie la campionul mondial si nr. 1 mondial Wang Liqin ( intr-o perioada cand echipa Chinei nu mai pierduse meci in proba pe echipe de 10 ani)

APS Tomis: De unde vine si cum s-a nascut pasiunea pentru spinning?

AF: Ha, greu de spus! Pasiunea pentru pescuit in general o am de mic copil. Eu la baza, dupa „brambureala” specifica oricarui inceput, sunt pescar de crap dedicat.

Cu toate astea pescuiam ocazional si la rapitori. In ultimii 2 ani insa am fost atras de spinning, poate datorita popularizarii fenomenului dar si rezultatelor avute.

APS Tomis: Cum te-ai decis sa te implici in proiectul APS Tomis?

AF: Au fost mai multe elemente care m-au atras. In primul rand proiectul in sine; in general tot ce tine de pescuit si are caracter pozitiv ma atrage. In al doilea rand faptul ca  din nucleul APS Tomis fac parte prieteni ,cunoscuti de-ai mei, si fosti sportivi de inalta performata-medaliatul Olimpic Razvan Florea si fostul handbalist Rica Piriianu. In al treilea rand e bine ca exista in orasul meu natal-Constanta, asa ceva…o comunitate frumoasa practicanta a spinningului.

APS Tomis: Hai sa intram in miezul problemei. Prezinta-ne cate ceva despre tine ca pescar: unde pescuiesti, echipamente, stiluri abordate….dar nu din zona de crap, ci din cea de spinning.

AF: Pescuiesc in 95% din partidele mele in Delta Dunarii. De la Tulcea spre vale pornind. Merg in Delta din 1998 anual, uneori si de 6-7 ori pe an, in masura in care calendarul imi permite. La inceput am mers ca toata lumea-mai cu rapida, cu barci inchiriate carand motoare de 4 cai dupa mine. De cativa ani buni insa sunt posesor si conducator de ambarcatiune, asa ca a devenit mai simplu si mai eficient pescuitul. Ca si echipamente de spinning va pot spune ca am o colectie impresionanata de voblere si gume, ca toate mulinetele mele sunt Daiwa si ca folosesc mai nou lansete custom. Sunt client fidel BigFish, pentru ca acolo gasesc tot ce-mi trebuie si ma simt foarte confortabil. Si asta nu de poze, ci doar pentru ca sunt foarte chitibusar si perfectionist. Iar ca stiluri, cel mai nou si care ma atrage cel mai mult in acest moment , este jiging-ul clasic, pe Dunare dupa salau.

APS Tomis: Ce parare ai despre pescuitul de competitie?

AF: Ca si fost sportiv, am competitia in sange. Deocamdata insa nu ma pot implica, pentru ca nu as face-o asa cum trebuie. Am inteles ca si aici trebuie foarte mult antrenament, si cu siguranta n-as avea timp in acest moment, iar mie, in competitie fiind, nu-mi place sa fac lucrurile cu jumatati de masura. Inca nu rezonez cu ideea de a merge la pescuit pentru altceva decat  liniste si relaxare 🙂 . Dar nu pot sa nu apreciez si aspectele pozitive, cum ar fi descoperirea unor noi locuri, tehnici de pescuit, comportament al pestilor, si multe altele. Poate voi incerca anul asta sa participa macar la un concurs.

APS Tomis: Ce asteptari ai de la acest proiect?

AF: Implicare si responsabilitate nascute din pasiune. Stiti, in sport e o vorba:-e mai bine sa am un plan de joc prost decat sa n-am niciunul. Asa ca , avand in vedere evolutia nu prea buna a fondului piscicol la nivel de tara, trebuie sa facem ceva, fiecare cat poate si cum poate , dar sa nu stam degeaba si doar sa cerem. Sa populam, sa eliberam, sa organizam, sa promovam, si de ce nu, sa educam.

APS Tomis: Andrei iti multumim inca odata pentru ca ai ales sa ni te alaturi si iti uram fir intins si mult succes in cariera de antrenor!

AF: Va multumesc si eu si nu uitati sa mai si eliberati. Fir intins!