PESCUIT SPORTIV DELTA RASOVA-LACUL VEDEROASA

APS TOMIS și administrația lacului Vederoasa au lansat proiectul „Trophy Pike Lake”. O nouă locație în județul Constanța unde visele pasionaților de pescuitul știucii pot deveni realitate. Alături de exemplarele superbe de știucă în lac se pot prinde bibani capitali.

Delta Rasova-Lacul Vederoasa se afla la ieșirea din localitatea Rasova venind dinspre Cernavodă. Cea mai simplă cale de acces este pe ruta Autostrada A2 Cernavodă-Cochirleni-Rasova.

Pescuitul se poate practica exclusiv în sistem C&R ( prinde și eliberează), cu năluci artificiale, din ambarcațiunea pusă la dispoziție de administrația lacului.

CONDIȚII DE PRACTICARE A PESCUITULUI SPORTIV, REGULAMENT ȘI TARIF.

Pescuitul sportiv pe lacul Vederoasa se poate practica doar cu respectarea strictă a prezentului.

REGULAMENT PESCUIT LA SPINNING DIN BARCĂ

DELTA RASOVA-LACUL VEDEROASA-2021-2022

Specii la care este permis pescuitul: biban, știucă.

Tip de pescuit  valabil: spinning, pescuit la răpitor cu năluci artificiale doar în sistem Catch & Release.

Se poate pescui doar din barca pusă la dispoziție de administrație și doar cu motor electric( propriu sau pus la dispoziție de administrație).

Este total interzisă folosirea motorului termic!

Este total interzis pescuitul cu momeală naturală, pește viu, îmbucătură, râmă etc.

Este interzisă folosirea cârligelor triple, pe altfel de monturi decât cele care sunt din fabrică astfel concepute(voblere, linguri).

Înțeparea ocazionala a altor specii de pești, în special a speciilor din familia ciprinide, va fi urmată imediat de eliberarea peștelui respectiv, iar în cazul în care acesta se afla într-o stare îndoielnică a integrității sale fizice,   va fi anunțată de îndată administrația lacului, cu obligația de a indica specia și mărimea peștelui precum și localizare pe lac.

Administrația lacului își rezervă dreptul de a selecta clientela și de a interzice pescuitul la spinning în anumite condiții.

Pescarilor care intra pe lac li se recomandă să respecte regulile de siguranța prevăzute de legislația privind navigația pe ape interioare (vesta de salvare, etc.)

Pescarilor li se recomandă fotografierea capturilor și filmarea eliberărilor.

Pescarilor li se recomanda manevrarea cu mare atenție a peștelui capturat în vederea eliberării în bune condiții ale acestuia. Este indicat ca pescarii să folosească minciogul, căscătorul și cleștele.
Orice știucă rănită accidental și ale cărei semne vitale indică șanse minime de supraviețuire(răni profunde, etc.) va fi predată administrației. Este obligația fiecărui pescar să anunțe imediat administrația când acest lucru se întâmplă.

Este interzis consumul de alcool în timpul partidei de pescuit!!

Accesul pe lac se poate realiza doar cu programare si doar in limita maxima a 5 bărci/lac/zi.

Administrația lacului oferă gratuit o partida de pescuit pe lac oricărui pescar care va captura si elibera o știuca de peste 100 cm, filmata măsurata si eliberata in bune condiții!

Pescuitul  se poate practica astfel:

1 mai-30 septembrie 7:30-18:00

1 octombrie-30 aprilie 7:30-15:30

Prin plata taxei de pescuit, pescarii declară ca sunt de acord să respecte în totalitate prezentul regulament și că acordă permisiunea reprezentanților administrației lacului să controleze bagajeria și autovehiculele la ieșirea din incintă.

Orice reținere sau tentativă de reținere a peștelui capturat, este considerată de administație furt sau tentativă de furt(după caz), situație în care administrația lacului Vederoasa își rezerva dreptul de a folosi  orice cale legala pentru rezolvarea situației.

Orice încălcare a uneia sau mai multor prevederi ale prezentului regulament se sancționează cu excluderea de pe lac a persoanei în cauză.

ADMINISTRAȚIE LAC VEDEROASA

TARIF: 350 LEI/ZI/BARCĂ (maxim 2 persoane în barcă)-inclus motor electric și baterie -în curând

250 LEI/ZI/BARCĂ (maxim 2 persoane în barcă)-la vâsle

300 LEI/ZI/GHID PESCUIT

Rezervările se fac la numărul de telefon 0726736854, între orele 10-16, cu minim 48 de ore înainte.

-persoană de contact Cristian Pîndichi

O rezervare este considerată efectuată numai în momentul în care suma aferentă tarifului de pescuit este încasată în cont( o confirmare a plații este necesară în acest sens).

Plata tarifului se face în contul APS TOMIS:  RO86BRDE140SV97526751400 , cu mențiunea „rezervare lac Vederoasa+data+numele pescarilor”

Tehnici, ponturi și detalii despre lac puteți afla în curând urmărind prezentarea acestuia pe canalul de YouTube al APS TOMIS.

 

GALERIE FOTO CAPTURI DELTA RASOVA-LACUL VEDEROASA