Primul concurs 2021

Primul concurs din acest an  la care a luat startul noua echipa APS Tomis-Carpbait( Sergiu, Ionut si Marius)  a fost  “Open Hermes-Peris”, un concurs organizat de administratia lacului Hermes-Peris.

Ionut
Sergiu

Concursul fiind bazat pe calitate, a fost organizat pe toate cele 24 de standuri ale lacului, ele fiind impartite in 4 sectoare valorice in felul urmator:             

Sectorul A-Standurile 3,4,5,6,7,8                      cei mai mari 6 pesti

Sectorul B-Standurile 1,2,9,10,18,19               cei mai mari 5 pesti

Sectorul C-Standurile 11,12,13,14,15,17        cei mai mari 4 pesti

Sectorul D-Standurile 16,20,21,22,23,24        cei mai mari 3 pesti

Harta standurilor. Foto: www.hermes-peris.ro

Echipele din fiecare sector urmau sa fie departajate de media celor mai mari pesti prinsi conform impartirii pe sectoare, urmand ca apoi castigatoarele de sector sa participe la clasamentul general, departajarea fancandu-se tot in functie de media pestilor.

Tragerea la sorti ne-a trimis pe sectorul D, la standul numarul 23.  Desi am fost  la prima noastra vizita pe acest lac, am realizat rapid ca  am picat pe un stand cu apa mica, ceea ce ne-a bucurat avand in vedere factorii meteorologici (nopti foarte friguroase si zile cu temperaturi de peste 12°C)-deh’ norocul nostru!!

Dupa o analiza amanuntita am decis sa abordam urmatoarea strategie:

-ziua sa pescuim “lipit” de malul opus, pe zona de apa mai mica;

-seara sa retragem doua lansete pe o zona cu apa mai adanca si ceva structuri;

-nadire foarte usoara si grupata, facuta doar din cobra.

Dupa 30 de minute de la lansare monturilor in apa si-a facut aparitia pe salteaua noastra de primire un comun de 14.725 kg.

La cantarul de seara pe sectorul nostru, standul 20 conducea cu 3 pesti cantarind: 14.825 kg, 20.150 kg si respectiv 13.875 kg.

Noi ne clasam pe locul 2 cu „comunul” nostru in timp ce standul 21 ocupa pozitia 3 cu un peste de 8.525 kg.

Prima seara a fost foarte generoasa aducandu-ne pe saltea nu mai putin de 7 pesti dintre care cei mai mari cantarind 15.725kg si 13.9kg. Insuficient insa pentru a trece pe locul intai.

Celelalte standuri nu ne amenintau  pozitia 2 pe sectorul nostru,  noi in schimb, cu un peste prins de 19 kg puteam trece pe pozitia 1.

In ziua de marti, pestele nu a colaborat cu nici o echipa participanta. Am schimbat strategii, abordari, l-am cautat si sus si jos, pe substrat, aproape de substrat, chiar si intre ape. Rezultatul  nostru cat si al celorlalti concurenti a fost  “0”.

Din nou, odata cu lasarea serii, pestii au inceput sa devina activi; in jurul orei 01:00 a sosit pe salteaua noastra prima salonta cantarind 15.150kg, urmata de 3 comuni sub cei deja punctati in clasament plus inca o salonta de 15kg.

Atat dimineata de miercuri cat si finalul concursului au aratat acelasi clasament.

Desi nu am prins loc pe podium, rezulatul final fost considerat foarte bun deoarece fiind la prima noastra participare pe acest carpodrom extraordinar ne-am clasat pe locul 2 pe sector. Asta in conditiile unui stand catalogat ca fiind foarte slab, punand constant presiune pe locul 1, atat la general cat si pe sector.

In incheiere, dorim sa felicitam organizatorul, participantii si castigatorii . Clasamentul final:

De asemenea, dorim sa multumim furnizorului nostru de nada Carpbait. Nada care a facut diferenta pe un loc etichetat ca fiind unul slab sau intr-un limbaj mai pescaresc “gherla”.

Bilele de carlig cu care am abordat acest concurs.