Pure Fishing

Am fost atent mereu la denumiri, fie ele de persoane, locuri, obiecte…chiar și de companii. O denumire reprezintă primul impact cu acel ceva și sincer să fiu ea poate deschide calea relaționării ulterioare. Viitorii sau proaspeții părinți aleg numele copilului după o persoana sau o imagine a unei persoane (chiar și imaginare) care le-a oferit o experiența plăcută; la fel cred că se întâmplă cu alegerea oricărui nume, fie el de animal de companie sau pur și simplu de companie 🙂

Pure Fishing m-a dus cu gândul imediat la partida de pescuit perfectă: o locație sălbatică, condiții meteo ideale, pești frumoși, adică toate ingredientele unui ieșiri dătătoare de acea satisfacție de sfârșit de partidă pe care o caută orice pescar. Ulterior am aflat că este vorba despre un nume mare din industria pescuitului sportiv. Mare de tot! Cu toate astea, pe undeva se leagă. Veți vedea cum.

Nu mai puțin de 12 branduri principale se regăsesc sub umbrela concernului Pure Fishing. Acestea sunt: Abu Garcia, Berkley, Shakespeare, Mitchell, Penn, JRC, Hardy, Greys, Spiderwire, Fin-Nor, Van Staal, Plano. Pentru piața din SUA mai există câțiva clasici printre cei mai sus enumerați. Cei mai analitici pescari vor remarca cu ușurința diversitatea portofoliului companiei. O diversitatea care acoperă, în ordinea numerelor de pe tricou, următoarele:

-majoritatea stilurilor de pescuit, de la muscă până la pescuit marin greu

-toate segmentele de calitate și preț

-toate tipurile de echipamente și accesorii, de la cârlige până la echipamente de camping specific pescăresc

Politically correct-cum ar spune unii. Haideți să aruncăm o privire!

Abu Garcia-probabil foarte putini știu că fondata în 1921 în Svangsta-Suedia ( în imediata vecinătate a râului Morrum-de unde și denumirea unei mulinete emblematice ) compania AB Urfabriken producea la început ceasuri de buzunar, timere pentru telefoane și taxatoare de taxi. Exagerând, pot spune că Al Doilea Razboi Mondial a făcut un bine pescarilor din lumea întreagă: a schimbat profilul companiei și astfel în anii 40′ s-a născut Abu Record-primul model de mulinetă produs de Abu.

Prezentarea primei mulinete Abu Record-1941. Sursa foto: www.realsreels.com

În 1984 numele este schimbat în Abu Garcia ca urmare a fuziunii cu un mare distribuitor din SUA . De atunci și până în prezent, compania a evoluat constant, dezvoltând produse de top. Un exemplu în acest sens este cel mai nou model de mulineta de spinning-Abu Garcia Zenon, practic modelul flag-ship, care pe lângă designul futurist și tehnologiile de top înglobate, este poate cea mai ușoara mulineta de spinning de pe piața: modelul 4000SH are doar 160g!!!

Abu Garcia este și partenerul oficial pentru valoroși pescari profesioniști din celebrele competiții de bass din SUA: Mike Iaconelli(alaturi de care a fost dezvoltată și o serie de produse), Adrian Avena, Justin Lucas, Bobby Lane și alții.

Penn-se poziționează în acest puzzle preponderent în zona pescuitului marin sau a celui heavy. Românește spus, în portofoliul lor de produse căutăm dacă pescuim greu (pe Dunăre) și la Marea Neagra. Cum anul acesta Marea Neagra a fost destul de darnică, puteți arunca un ochi în catalog. Mulinetele Penn sunt foarte apreciate de pescarii de somn-Dunărea parcurge totuși 1075 de km în țara noastră!!!!

Un mic tănculeț disponibil în nu mai puțin de 6 variante ale raportului de recuperare: 4:2-1, 4:7-1, 5:3-1, 5:6-1, 6:2-1, 7:0-1.

Berkley-este all-arounderul concernului. Năluci, lansete, accesorii, fire textile și mono filament( din care amintim celebrul Trilene) satisfac absolut toate nevoile unui pescar. Îmi amintesc cu drag de prima mea lansetă de spinning cumpărată prin 2005, în momentul în care am început să practic exclusiv acest stil, și anume Berkley Cherrywood. Chiar și astăzi aceasta serie entry-level, dar foarte corectă, este prezentă în oferta Berkley. De asemenea diviza de năluci soft impresionează printr-o gamă largă.

Berkley Pulse Reallistic Roach a determinat atacul unei știuci autohtone.

JRC-pasionatii pescuitului de stationar, în special de crap, găsesc de toate: lansete, echipamente de campare specifice partidelor de câteva zile, lansete, bagajerie, echipament mic și accesorii.


JRC Extreme TX2 Basecamp este un cort foarte versatil. El poate fi instalat cu ușurință de o singură persoană, oferind un spațiu generos (3.3m x 3.3m și 2.4 m înălțime). Pereții laterali sunt dotați cu plasa și multe spații de depozitare la interior.

Spiderwire-nu poți practica un pescuit de calitate fără un fir principal bun și corect ales. Fie el textil, monofilament sau fluorocarbon, Spiderwire oferă toată gama. SpiderWire Stealth Smooth 12 se anunță a fi un fir de top.

Să nu uităm totuși că sunt inventatorii firului textil!!

Greys-deși nu am avut ocazia să-l practic, așa cum am afirmat și cu alte ocazii, pescuitul la muscă este poate cel mai nobil. Lansete și mulinete dedicate, echipamente, etc. Eforturile companiei au fost încununate anul trecut, 2021, atunci când modelul Tital(Fly Reel) a primit titlul ” Best of Category” -ICAST 2021

Greys Tital-Best Fly Reel-ICAT 2021. Sursa foto: www.demistyfly.com

Plano-în familia Pure Fishing a intrat, începând cu anul 2021, și celebrul producător de cutii și bagajerie –Plano. Calitatea produselor Plano este bine-cunoscută printre pescarii de pretutindeni. Recent, caracterul inovativ al companiei, este certificat cu seria EDGE FLEX, o gama de cutii modulare, perfecte pentru orice tip de năluca.

Mitchell – există de toate pentru toți în piața produselor dedicate pescuitului; pentru nostalgici însă există Mitchell. Parte a grupului Pure Fishing începând cu anul 2000, Mitchell are o istorie interesantă, din care merită amintit faptul că în anul 1970 fabrica producea un număr de 12.000 de mulinete pe zi!!!! Apropo de mulinete: știați că modelul Mitchell 308, vândut în 30.000.000 exemplare până în 1990, se fabrică și astăzi? Bine….updatat tehnologic la cerinței pieței actuale.

Acesta este main-portofolio al Pure Fishing. O companie serioasă, prezentă în întreaga lume, o companie ce acoperă, prin brandurile sale, mare parte din necesitățile pasionaților de pescuit sportiv.

Dacă îți trebuie ceva, caută prin magazinele partenere.

Cu echipamentul achiziționat, nu uitați să pescuiți responsabil, oriunde ați face-o!