Tips&Tricks Delta Rasova-Lacul Vederoasa-paradisul știucii

Iată că a trecut ceva vreme de când APS TOMIS și Delta Rasova-Lacul Vederoasa au lansat proiectul „Trophy Pike Lake”. Expresia din titlu-Paradisul știucilor-nu pare a fi deloc exagerată, cel puțin prin filtrul a ceea ce s-a întâmplat pana acum pe lac. Un proiect drag nouă, ce se vrea a fi un concept modern a ceea ce înseamnă pescuitul sportiv al știucii la spinning, caracterizat în principal, dar nu numai, de următoarele :

-calitatea știucilor

-comportamentul pescarilor

-cadrul natural

Deși Dobrogea este o regiune geografică a țării noastre bogată în resurse hidro, puține ape mai pot oferi o populație piscicolă(știuca în cazul de față) bogată. Delta Rasova-lacul Vederoasa este habitatul perfect pentru știucă. Adâncimile lacului sunt cuprinse între 0,5 m (în zonele dinspre maluri) și peste 2 m(în zonele centrale). Malurile sunt inaccesibile altfel decât din barca, absolut toata circumferință lacului având o pătura de stuf-tampon lată în unele locuri de peste 800m. Practic accesul pe lac se poate realiza doar pe poarta administrației lacului, locul de unde pescarii pot intra pe apa. Malul interior este neregulat, bogat în insule de stuf de dimensiuni mici și medii. Pe substrat se regăsesc tulpini de stuf, celebrul „cocioc”, care fac pescuitul dificil dar care dezvoltă și antrenează măiestria pescarului în activarea nălucii.

Sorin Lazea-pescar de competiție, în Delta Rasova-Lacul Vederoasa , cu o știucă căreia i-a plăcut un swimbait de 18 cm.

Lacul are o lungime de aproximativ 1,5 km și o lățime maxima de aproximativ 545 m.

Tehnică, ponturi, năluci

Pentru a veni în ajutorul pescarilor dornici să pescuiască în Delta Rasova-lacul Vederoasa, am realizat un scurt video, în care vă prezint ce a funcționat și care sunt chestiunile „de făcut” pentru a va spori șansele de a avea o partidă reușită.