Despre gume

Vrei o guma? Nu e Orbit dar e buna!

Traim vremuri complicate, acum parca mai mult ca niciodata.

Stam acasa fara indoiala dar nu dormim. Ne gandim la cum am pescuit, cum si la ce o vom face.

Discutam online cu colegii de club zilele trecute, despre “gumele” preferate, prinzatoare, eficiente sau cum vreti sa le mai spuneti. Si tot discutand m-am gandit sa fac ceva “pe concret”. Adica i-am rugat sa-mi numeasca 2-3 gume cu care au prins pesti. Salai adica. Unde vreau sa ajung? Veti vedea la final.

Pentru incepatori sau pentru cei cu mai putina experienta( uneori chiar si pentru cei mai experimentati) alegerea nalucilor soft de tinut in trusa este o treaba deloc usoara. Am aruncat o privire in oferta unor binecunoscute magazine on line de profil si am constatat ca, in medie, exista  53 de branduri sub care se comercializeaza naluci soft. Inmultiti cu forme, marimi, culori si veti constata ca oferta este de-a dreptul uriasa.

 Cum alegem? Am identificat mai multe metode de realizare a alegerii. Fie ca ne place o culoare sau o forma(deci un criteriu strict personal) fie ca ne-a recomandat-o vreun prieten pescar sau vreun influencer pe net, fie ca am avut o partida super reusita cu un anumit model si am ramas”fixati” pe el….sunt convins ca le-ati aplicat. Pe toate! Si nu de putine ori iar ceea ce este real interesant este faptul ca mereu este altfel.

Am avut super partide cu un anumit model si o anumita culoare; ce face pescarul pasionat cand ajunge acasa? Mai cumpara cateva plicuri….sa fie. Respectand parca legile lui Murphy, la partidele ce au urmat am prins la orice alta guma, numai la alea nu.

Ei bine, intr-o lume plina de “hashtaguri” si de verdicte gen “asta-i cea mai buna guma” voi afirma cu tarie ca puteti prinde pesti cu majoritatea din soft bait-urile existente in piata.

Centralizand datele primite de la colegii de club, am fost surprins sa constat varietatea nalucilor folosite, incepand cu “clasice in viata” pana la naluci ”hand made”.

De aici incolo tine numai de pescar. Nu am adus in atentia dvs. modul in care folosim o guma, ci modalitatea prin care ea ajunge in trusa fiecaruia dintre noi.

Cat despre marketingul agresiv…..ar trebui sa ne arate ca acea guma exista…si nu sa induca ideea ca fara ea nu se poate.

Asadar renuntati la etichete; daca calibrati corect ansamblu guma-greutate, si pescuiti cu incredere unde trebuie aveti sanse sa prindeti cu gume din portofoliul oricarui producator.

In final, va impartasim preferintele  membrilor clubului nostru.

Cristian Pindichi- Snails Soft Baits-Limax

Adrian Culea-Bass Assasin  Turbo Shad

Rică Pîrîianu-Relax King Shad L038

Razvan Mocanu –Mann’s Shad

Andrei Filimon-Cabelas Hoochie Koochie 4

Vali Apostol –Mikado Fishhunter 7,5

Razvan Dragan-Relax Ohio Standard

Leolea Alxandru-Snails Soft Baits Spixi

Andrei Raduly- Savage Gear Cannibal Shad

Indiferent care sunt criteriile dvs. de alegere nu uitati sa pescuiti responsabil oriunde ati face-o!